8 syytä tehdä HIIT-treeniä

HIIT-treeniä voit tehdä missä vain, milloin vain. Se tehostaa ainenvaihduntaasi samalla kun se polttaa tehokkaasti kaloreita lyhyessä ajassa. Ja tässä vain pari HIIT-treenin lyömätöntä hyötyä, lue artikkelista kaikki:

1. Se on tehokasta

Supertehokas HIIT on täydellinen treenimuoto kiireiseen aikatauluun. Treenin pystyy puristamaan kasaan vaikka lounastauon aikana, ja kaiken lisäksi tutkimukset osoittavat että saavutat enemmän energiankulutusta 15 minuutin HIIT-treenillä kuin tunnin hölkällä. Tämän lisäksi 2 viikkoa korketehoista intervallitreeniä kehittää aerobista kuntoasi tehokkaammin kuin 6-8 viikon kestävyysharjoitteluohjelma.

2. Poltat enemmän rasvaa

Niin kuin aiemmin jo mainittiin, energiankulutus lisääntyy huomattavasti HIIT-treenin aikana, mutta sen lisäksi rasva palaa vielä tasaisesti 24 tuntia tehokkaan treenin jälkeenkin.

3. Rakennat tervettä sydäntä

Useat ihmiset eivät ole tottuneet treenaamaan anaerobisella tasolla (se ”ihana” olo treenatessa kun et pysty hengittämään ja tuntuu että sydämesi pompahtaa ulos rinnasta). Mutta tässä tapauksessa, tehokas treeni tuottaa myös tehokkaita tuloksia.

4. Et tarvitse välineitä

Et tarvitse mitään välineitä HIIT-treeniäsi varten, sillä sykkeitä nostattavia, ilman välineitä tehtäviä liikkeitä löytyy mielin määrin. Jotkut välineet, kuten käsipainot saattavat jopa vähentää HIIT-treenisi tehoa, kun keskityt lihaksen supistamiseen, etkä sykkeesi maksimeihin nostattamiseen.

5. Pudotat painoasi, lihaksesi säilyvät

Kaikki jotka ovat olleet dietillä, tietävät että on hankala pudottaa painoa menettämättä lihasta. Samalla, kun tasasykkeinen cardio edistää lihaskatoa, tutkimukset näyttävät että voimaharjoittelu ja HIIT-treeni säilyttävät diettaajan vaivalla hankitut lihakset.

6. Tehostat aineenvaihduntaasi

Rasvanpolton ja lihaskadon estymisen lisäksi, HIIT-treeni tehostaa ainenvaihduntaasi. Kun HIIT-treenissä lähestytään maksimaalisen hapenottokyvyn rajaa, monien hormonien tuotanto lisääntyy kehossa: kasvuhormoni, testosteroni, endorfiinit, adrenaliini.. Kaikki nämä vaikuttavat kehonkoostumukseen ja rakennusaineenvaihduntaan.

7. Voit tehdä treenin missä vain

Voit tehdä treenisi ihan missä vain – kotona, reissussa, ulkona tai sisällä. Et tarvitse salia tai välineitä, oma kehonpaino ja sopiva tila riittää. Saat sovitettua treenisi mihin aikaan tai tilanteeseen vain.

8. HIIT on oikeasti tehokasta

HIIT ei ole treeni, jonka lomassa voit jutella kaverisi kanssa tai lueskella lehtiä. Koska treeniaika on lyhyt, sinun täytyy tehdä kunnolla töitä koko ajan. Palkintona saat hetkessä kovia tuloksia sekä uusia haasteita. HIIT on treenimuoto, johon et takuulla kyllästy!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *